ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕ ΤΟ Ν.Τ. ΒΟΙΩΤΙΑΣ

Φίλωνος 16 & Δημάρχου Ιωάννη Ανδρεαδάκη (πρώην Πεσόντων Μαχητών)

Τ.Κ. 32131, ΛΙΒΑΔΕΙΑ

Τηλέφωνο/Φαξ: 2261027275

email:eetem.viotia@gmail.com

Facebook: Eetem viotias

Χάρτης Γραφείων ΕΕΤΕΜ-Βοιωτίας

Προβολή Διεύθυνση ΕΕΤΕΜ-Βοιωτίας σε χάρτη μεγαλύτερου μεγέθους

ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ

ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ
ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ Ε.Ε.Τ.Ε.Μ. - ΣΥΝΔΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ Ε.Ε.Τ.Ε.Μ.

Τετάρτη 23 Ιουλίου 2008

ΔΑΚΕ-ΕΕΤΕΜ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

"ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΑΚΕ-ΕΕΤΕΜ ΛΑΒΑΜΕ ΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΡΑΘΕΤΟΥΜΕ ΑΥΤΟΥΣΙΟ"

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
«Την ίδια στιγμή που προχωρά η αναγνώριση των Κέντρων Ελευθέρων Σπουδών, η Κυβέρνηση ακόμη δεν έχει εκδώσει τα Επαγγελματικά Δικαιώματα των αποφοίτων ΤΕΙ, ενώ το ΥΠΕΧΩΔΕ αρνείται προκλητικά να συνεργαστεί με το Υπουργείο Παιδείας»
Δύο χρόνια μετά την έκδοση της πρότασης της Ολομέλειας του ΣΑΤΕ, για τα Επαγγελματικά Δικαιώματα των Ειδικοτήτων των Δομικών, των Έργων Υποδομής και Τοπογραφίας των ΤΕΙ, ακόμη ο Υπουργός ΠΕΧΩΔΕ αρνείται να υπογράψει το σχετικό Σχέδιο του Προεδρικού Διατάγματος, με αποτέλεσμα χιλιάδες απόφοιτοι να βρίσκονται μπροστά σε τραγικό επαγγελματικό, οικονομικό και κοινωνικό αδιέξοδο.
Παρά τις φιλότιμες προσπάθειες του Υφυπουργού Παιδείας, κου Ταλιαδούρου, αλλά και τις κατηγορηματικές δηλώσεις του Υπουργού Παιδείας κου Στυλιανίδη, η Κυβέρνηση βρίσκεται δυστυχώς ακόμη εκτεθειμένη απέναντι σε δεκάδες χιλιάδες αποφοίτους ΤΕΙ και είναι ανακόλουθη απέναντι στις προεκλογικές της δεσμεύσεις.
Σημειώνουμε ότι σήμερα, ενώ οι απόφοιτοι Ιδρυμάτων τριετούς διάρκειας φοίτησης από την Ε.Ε. εγγράφονται στο Τεχνικό Επιμελητήριο και παίρνουν Άδεια Ασκήσεως Επαγγέλματος Μηχανικού, οι απόφοιτοι των ΤΕΙ (τετραετούς φοίτησης Ανώτατης Εκπαίδευσης) δεν έχουν Επαγγελματικά Δικαιώματα ούτε δικαίωμα εγγραφής στο ΤΕΕ. Σε αυτούς που έρχονται σήμερα από το Εξωτερικό θα προστεθούν και οι απόφοιτοι των ΚΕΣ, μετά τη νομοθετική πρωτοβουλία της Κυβέρνησης να αναγνωρίσει τα πτυχία τους, εναρμονιζόμενη με την κοινοτική Οδηγία...
Αναρωτιέται εύλογα πλέον κανείς γιατί να στείλει το παιδί του να σπουδάσει σε ένα Τμήμα ΤΕΙ όταν δεν θα μπορεί να έχει στη συνέχεια επαγγελματικό διέξοδο;
Καλούμε τον ίδιο τον Πρωθυπουργό της Χώρας να πάρει πάνω του την ευθύνη και να δώσει λύση στο πρόβλημα που ταλαιπωρεί εδώ και δεκαετίες την Ελληνική Παιδεία και την Ελληνική Κοινωνία. Εάν δεν το κάνει άμεσα, τα Τμήματα των ΤΕΙ που δεν έχουν Επαγγελματικά Δικαιώματα δεν θα έχουν λόγο ύπαρξης.

Γραφείο Τύπου
Πανελλήνιας Δ.Α.Κ.Ε. Μηχανικών Τ.Ε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: