ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕ ΤΟ Ν.Τ. ΒΟΙΩΤΙΑΣ

Φίλωνος 16 & Δημάρχου Ιωάννη Ανδρεαδάκη (πρώην Πεσόντων Μαχητών)

Τ.Κ. 32131, ΛΙΒΑΔΕΙΑ

Τηλέφωνο/Φαξ: 2261027275

email:eetem.viotia@gmail.com

Facebook: Eetem viotias

Χάρτης Γραφείων ΕΕΤΕΜ-Βοιωτίας

Προβολή Διεύθυνση ΕΕΤΕΜ-Βοιωτίας σε χάρτη μεγαλύτερου μεγέθους

ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ

ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ
ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ Ε.Ε.Τ.Ε.Μ. - ΣΥΝΔΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ Ε.Ε.Τ.Ε.Μ.

Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2011

48ωρη ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ Τετάρτη 19 & Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2011

Δημοσιεύουμε την Ανακοίνωση του Νομαρχιακού Τμήματος ΕΕΤΕΜ Αχαΐας σχετικά με την ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ Τετάρτη 19 και Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2011 ΜΕ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΚΑΙ ΣΥΜΦΩΝΟΥΜΕ ΑΠΟΛΥΤΑ.

Για την ΕΕΤΕΜ Βοιωτίας 
Το Γραφείο Τύπου
Σπύρος Κορδοπάτης
Χαράλαμπος Σανιδας




48ωρη ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ
Τετάρτη 19 & Πέμπτη 20 Οκτωβρίου
 Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι
Η Κυβέρνηση, προσφέροντας «γη και ύδωρ» στους τραπεζίτες, στο παρασιτικό κεφάλαιο, στους δανειστές και στους κερδοσκόπους και με πρόσχημα τη σωτηρία της χώρας, σαρώνει ό,τι απέμεινε από τα δικαιώματα και τις κατακτήσεις των εργαζομένων και της κοινωνίας, που αποκτήθηκαν με αγώνες και θυσίες ολόκληρο τον προηγούμενο αιώνα.
Η νεοφιλελεύθερη πολιτική που ασκεί, οδηγεί με βεβαιότητα στη φτώχεια και την εξαθλίωση ολόκληρη την Κοινωνία: Τους εργαζόμενους, τους ανέργους, τους νέους, τους συνταξιούχους, τα μεσαία και τα αδύναμα λαϊκά στρώματα.
Κάθε μέρα που περνά, αποδεικνύεται η αποτυχία της πολιτικής επιλογής του «μνημονίου». Η ύφεση βαθαίνει περισσότερο, η ανεργία εκτινάσσεται σε ανατριχιαστικά ύψη, η οικονομία καταρρέει, το βιοτικό επίπεδο της λαού μας επιστρέφει δεκαετίες πίσω. Οι εργαζόμενοι και η Κοινωνία οδηγούνται σε απόγνωση, η Οικονομία σε κατάρρευση και η χώρα σε νέα μεγαλύτερα αδιέξοδα.
Η Κυβέρνηση για να περάσει τα σχέδιά της και να εφαρμόσει τα αντεργατικά και αντιλαϊκά μέτρα, δεν σταματά μπροστά σε τίποτα. Κουρελιάζει τις Διεθνείς Συμβάσεις Εργασίας, τα κοινωνικά, τα συλλογικά και δημοκρατικά δικαιώματά μας, ακόμη και το ίδιο το Σύνταγμα!!!
Απόδειξη, οι απολύσεις ακόμη και μονίμων δημοσίων υπαλλήλων.
 ΜΕ ΤΟ «ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ» Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, αφού καταργεί άμεσα τις υπάρχουσες κενές οργανικές θέσεις, αφού απολύει μέσα από τη συνταξιοδοτική διαθεσιμότητα (προσυνταξιοδοτικό καθεστώς) όσους μέχρι 31/12/2013 συμπληρώσουν 35 χρόνια υπηρεσίας και το 55ο έτος της ηλικίας, αφού προχωρεί σε αυθαίρετες μετακινήσεις προσωπικού, καταργεί και τις οργανικές θέσεις και απολύει το προσωπικό που υπηρετεί και χαρακτηρίζεται πλεονάζον.
Επιπλέον, η Κυβέρνηση χρησιμοποιεί τον αντεργατικό θεσμό της εργασιακής εφεδρείας, για να απολύσει το προσωπικό των Φορέων που καταργούνται ή συγχωνεύονται. Ταυτόχρονα μέσα από το θεσμό του «κρατικού υπαλλήλου», αλλά και με το διορισμό διευθυντών απ’ ευθείας από τους αρμόδιους Υπουργούς, χωρίς προηγούμενη κρίση από τα Υπηρεσιακά Συμβούλια, ενισχύεται η αυθαιρεσία στο Δημόσιο.
Έτσι, διαλύεται η Δημόσια Διοίκηση και οι Δημόσιες Υπηρεσίες. Αφαιρείται από τους πολίτες κάθε δίχτυ προστασίας σε μια εποχή δραματικής μείωσης εισοδημάτων, φτώχειας και εξαθλίωσης.
Αφήνει τα παιδιά χωρίς σχολικά βιβλία και τους ασθενείς χωρίς περίθαλψη. Αυξάνει τις τιμές των εισιτηρίων και του ηλεκτρικού ρεύματος.
Επίσης την Ανώτατη Εκπαίδευση στην διάλυση της, χωρίς να δίνει διέξοδο η μόρφωση των κοινωνικά ασθενέστερων πολιτών σε Ιδιωτική Ανώτατη Εκπαίδευση (Κολέγια) και να συρρικνώνει τα Τ.Ε.Ι. με την λογική της λιτότητας, τα μαθήματα λόγω έλλειψης εκπαιδευτικού προσωπικού, τα μαθήματα θα γίνονται μέσω υπολογιστή χωρίς τα εργαστήρια επίσης να γίνονται όπως προβλέπονται.
 ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕΟ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟ - ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΟ δίνει τη χαριστική βολή στα εισοδήματά μας. Οι νέοι βασικοί μισθοί και οι αποδοχές που θεσμοθετεί θα έχουν ως αποτέλεσμα τη νέα μείωση των εισοδημάτων μας από 7% έως 55%!
Η σύνδεση μισθού με τους βαθμούς και την αξιολόγηση σε συνδυασμό με τους φραγμούς που τίθενται στη βαθμολογική εξέλιξη, τον αυθαίρετο περιορισμό των ποσοστών στους μεγαλύτερους βαθμούς, αλλά και τον τρόπο κατάταξης, θα οδηγήσουν στην παραπέρα μισθολογική καθήλωση των υπαλλήλων.
Επιπλέον, η κατάργηση όλων των γενικών και κλαδικών επιδομάτων συμπαρασύρει ακόμη και το επίδομα γάμου.
Οι συνολικές απώλειες από το νέο μισθολόγιο - φτωχολόγιο και τα προηγούμενα μέτρα της Κυβέρνησης θα ξεπεράσουν το 55%.
 ΟΙ ΕΡΓΑΣΙΑΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΠΛΗΤΤΟΝΤΑΙ ΒΑΝΑΥΣΑ:
Στον Ιδιωτικό Τομέα δρομολογείται ακόμη και η κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας. Αναστέλλονται για δύο χρόνια οι επεκτάσεις των Κλαδικών Συμβάσεων Εργασίας και διευκολύνεται η εργοδοσία για σύναψη επιχειρησιακών συμβάσεων που οδηγούν σε μεγάλες μειώσεις μισθών, ενώ τίθεται χρονικό όριο ενός μήνα για τη σύσταση επιχειρησιακού σωματείου.
ΤΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ ΑΝΑΤΡΕΠΟΝΤΑΙ. Κατά 20% περικόπτονται όλες οι συντάξεις άνω των 1.200 ευρώ και κατά 40% η σύνταξη άνω των 1.000 ευρώ, όσων δεν έχουν συμπληρώσει το 55ο έτος της ηλικίας τους, ενώ η σύνταξη όσων θα οδηγηθούν σε συνταξιοδοτική διαθεσιμότητα ή θα εξέλθουν από την Υπηρεσία μέχρι την 31/12/2013 θα υπολογίζεται με βάση το προηγούμενο μισθολόγιο.


 Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,
Μέσα σ’ αυτό το κλίμα, στις σκληρές συνθήκες που καθημερινά διαμορφώνονται και επιδεινώνουν ολοένα και περισσότερο τη θέση των εργαζομένων Πτυχιούχων Μηχανικών Τ.Ε., καλούμαστε, όλοι οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο και τον Ιδιωτικό Τομέα, να αντιδράσουμε. Να υπερασπιστούμε την αξιοπρέπειά μας και τη ζωή μας την ίδια. Μπροστά στη συνεχιζόμενη καταιγίδα των αντικοινωνικών μέτρων, στις παρατεταμένες πολιτικές λιτότητας, στο ξεθεμελίωμα των δικτύων κοινωνικής προστασίας, στην κατεδάφιση του Κοινωνικού Κράτους, οι εργαζόμενοι συντονίζουμε τις δυνάμεις μας, για να αντιμετωπίσουμε:
·   ·Τις απάνθρωπες απολύσεις από το Δημόσιο, ακόμα και μονίμων υπαλλήλων.
·   Η μη έκδοση Επαγγελματικών Δικαιωμάτων στους Πτυχιούχους Μηχανικούς Τ.Ε.
·    Η μη Ασφάλιση στο ταμείο των Μηχανικών ΤΣΜΕΔΕ, αλλά στο ΤΕΒΕ.
•·Τη βάρβαρη επίθεση στα εργασιακά δικαιώματα και τις κατακτήσεις μας
•· Την επιχείρηση ενοχοποίησης των εργαζομένων για τη χρεοκοπία των πολιτικών της Τρόικα και της Κυβέρνησης
•· Τις άδικες επιθέσεις στους υπαλλήλους του Δημοσίου, την απαξίωση των Δημόσιων Υπηρεσιών και των Κοινωνικών Αγαθών.
•·Την κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων.
•·Την κατασυκοφάντηση του Συνδικαλιστικού Κινήματος και τη διάλυση των συλλογικοτήτων των εργαζομένων, ώστε να μείνουν έρμαια στις ορέξεις των εργοδοτών, χωρίς τη στήριξη των Συνδικάτων.
•·Την επιχείρηση κοινωνικού αυτοματισμού, που αγγίζει τα όρια του κοινωνικού κανιβαλισμού.
 Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,
Για να μην εμπαίζονται άλλο οι πτυχιούχοι των Τ.Ε.Ι, απαιτούμε άμεσα από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας:
• Να πάψει να ακούει εκείνες τις Διοικήσεις των Τ.Ε.Ι που τη διαβεβαίωναν μέχρι χθες για την ορθότητα των διατάξεων των σχεδίων Π.Δ.
• Να αποκαταστήσει σχέσεις συνεργασίας με τους άμεσα ενδιαφερόμενους, διότι διαθέτουν γνώση και εμπειρία για τα θέματα αυτά και οι απόψεις τους θα της είναι χρήσιμες.
• Όσο διατηρούνται οι δυο Τομείς στα Α.Ε.Ι (Τεχνολογικός και Πανεπιστημιακός) αναγκαστικά πρέπει να δημιουργηθούν αντίστοιχα Νομικά Πρόσωπα – Επιμελητήρια για τους πτυχιούχους των έξι Σχολών Τ.Ε.Ι.
• Η Κυβέρνηση να προχωρήσει στην αναμόρφωση της αναχρονιστικής νομοθεσίας (1930 έως 1980) που αναφέρεται σε ολιστικά επαγγελματικά δικαιώματα ειδικοτήτων Πολυτεχνικών, Γεωπονικών αλλά και των Οικονομικών Σχολών υπό το πρίσμα του σύγχρονου εκπαιδευτικού συστήματος της χώρας και με βάση τα σημερινά προγράμματα σπουδών στα Τ.Ε.Ι και στα Πανεπιστήμια
Να συνεχίσουμε τον αγώνα για να μην περάσουν αυτά τα βάρβαρα μέτρα που διαλύουν την κοινωνία και οδηγούν μεγάλα κοινωνικά στρώματα στην εξαθλίωση.
Με ενότητα και αποφασιστικότητα αντιστεκόμαστε σε μια πολιτική που μας στέλνει στην απόλυση και την ανεργία, σε μια πολιτική που καταστρέφει τη ζωή μας, τα δημόσια και κοινωνικά αγαθά, το μέλλον των παιδιών μας, την ίδια τη χώρα.

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ
στις 19 και 20 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ μαζί με το Δημόσιο, Ιδιωτικό Τομέα, Τεχνικές Εταιρίες, Εργοστάσια & Ελεύθεροι Επαγγελματίες
στα πλαίσια της Γενικής, Πανεργατικής Απεργίας
ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ
Γιατί όλοι μαζί μπορούμε!
ΟΛΟΙ στις απεργιακές συγκεντρώσεις
Τετάρτη 19 Οκτωβρίου, ώρα 11.00 στο Εργατικό Κέντρο Πάτρας
Πέμπτη 20 Οκτωβρίου, ώρα 11.00 στο Σύνταγμα

Απεργούμε - Απαιτούμε - Διεκδικούμε:
Να προωθηθούν αναπτυξιακές πολιτικές, να ενισχυθούν τα εισοδήματα,

Να μπει οριστικό τέλος στην πολιτική που βυθίζει τη χώρα,

εξοντώνει τους εργαζομένους, διαλύει την κοινωνία

Δεν υπάρχουν σχόλια: