ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕ ΤΟ Ν.Τ. ΒΟΙΩΤΙΑΣ

Φίλωνος 16 & Δημάρχου Ιωάννη Ανδρεαδάκη (πρώην Πεσόντων Μαχητών)

Τ.Κ. 32131, ΛΙΒΑΔΕΙΑ

Τηλέφωνο/Φαξ: 2261027275

email:eetem.viotia@gmail.com

Facebook: Eetem viotias

Χάρτης Γραφείων ΕΕΤΕΜ-Βοιωτίας

Προβολή Διεύθυνση ΕΕΤΕΜ-Βοιωτίας σε χάρτη μεγαλύτερου μεγέθους

ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ

ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ
ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ Ε.Ε.Τ.Ε.Μ. - ΣΥΝΔΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ Ε.Ε.Τ.Ε.Μ.

Σάββατο 22 Μαρτίου 2014

Εξώδικες διαμαρτυρίες της Ε.Ε.Τ.Ε.Μ για μη έκδοση βεβαιώσεων αναγγελίας



Εξώδικες διαμαρτυρίες της Ε.Ε.Τ.Ε.Μ για μη έκδοση βεβαιώσεων αναγγελίας 
για Ηλεκτρολόγους – Μηχανολόγους Μηχανικούς & Μηχανικούς συναφών ειδικοτήτων


        Με εξώδικες διαμαρτυρίες απαντά η Ε.Ε.Τ.Ε.Μ, σε περιπτώσεις, στις οποίες μέλη της συνάντησαν την άρνηση ορισμένων Περιφερειακών Ενοτήτων ή Περιφερειών, να εκδώσουν βεβαιώσεις αναγγελίας σε συγκεκριμένες κατηγορίες Πτυχιούχων Μηχανικών, κάνοντας αυθαίρετη ερμηνεία της κείμενης νομοθεσίας.

            Επισημαίνουμε ότι: τα Π.Δ που έχουν βγει κατ' εξουσιοδότηση του Ν.3982/2011 αναφέρονται σε Πτυχιούχους Μηχανικούς του Τεχνολογικού Τομέα της Ανώτατης Εκπαίδευσης, χωρίς να κάνουν κανένα απολύτως περαιτέρω διαχωρισμό αυτών.
Άλλωστε η ισχύουσα σχετική εκπαιδευτική νομοθεσία δεν επιτρέπει, κανενός είδους διαχωρισμό ούτε, πολύ περισσότερο, ερμηνείες από αναρμόδια όργανα της διοίκησης, τα οποία υποχρεούνται μόνο στη πιστή εφαρμογή των νόμων.

        Οποιαδήποτε, επομένως, διαφορετική ή αντίθετη ερμηνεία των σχετικών διατάξεων, από αναρμόδια διοικητικά όργανα, ελέγχεται ως μη νόμιμη και η άρνησή τους να εφαρμόσουν τον νόμο συνιστά παράβαση των καθηκόντων τους, λαμβάνοντας υπόψη και του γεγονότος ότι η αυθεντική ερμηνεία των νόμων ανήκει αποκλειστικά στη νομοθετική λειτουργία.

         Η Ε.Ε.Τ.Ε.Μ στις εξώδικες διαμαρτυρίες της δηλώνει επίσης, ότι, σε περίπτωση που οι αρμόδιες Υπηρεσίες δεν προχωρήσουν στην άμεση εφαρμογή της κείμενης νομοθεσίας, ώστε να παύσει στο εξής ο οιοσδήποτε αποκλεισμός των μελών της, θα προσφύγει στα αρμόδια δικαστήρια για την άρση κάθε θετικής και αποθετικής ζημίας των θιγομένων μελών της καθώς επίσης και την ποινική τιμωρία των παρανομούντων οργάνων.

            Την ευθύνη για αυτή την κατάσταση τη φέρουν ο Αναπληρωτής Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Υποστήριξης Βιομηχανιών, κ. Γ. Ρασσιάς, και ο αρμόδιος Υφυπουργός Ανάπτυξης & Ανταγωνιστικότητας, κ. Α. Σκορδάς. 

Αθήνα, 21-03-2014
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ Ε.Ε.Τ.Ε.Μ.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: