ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕ ΤΟ Ν.Τ. ΒΟΙΩΤΙΑΣ

Φίλωνος 16 & Δημάρχου Ιωάννη Ανδρεαδάκη (πρώην Πεσόντων Μαχητών)

Τ.Κ. 32131, ΛΙΒΑΔΕΙΑ

Τηλέφωνο/Φαξ: 2261027275

email:eetem.viotia@gmail.com

Facebook: Eetem viotias

Χάρτης Γραφείων ΕΕΤΕΜ-Βοιωτίας

Προβολή Διεύθυνση ΕΕΤΕΜ-Βοιωτίας σε χάρτη μεγαλύτερου μεγέθους

ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ

ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ
ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ Ε.Ε.Τ.Ε.Μ. - ΣΥΝΔΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ Ε.Ε.Τ.Ε.Μ.

Τρίτη 3 Ιουνίου 2014

3 σύγχρονα μεταπτυχιακά προγράμματα από τα ΑΤΕΙ ΑΘΗΝΩΝ & ΑΤΕΙ ΠΕΙΡΑΙΑ

ΑΤΕΙ ΑΘΗΝΑΣ: Τεχνολογίες Υπολογισμού και Δικτύων 
   




rolling ImageΤο Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής Τ.Ε. της Σχολής Τεχνολογικών Εφαρμογών του Τ.Ε.Ι. Αθήνας από το ακαδημαϊκό έτος 2014-2015 οργανώνει και λειτουργεί Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (Π.Μ.Σ.) στις «Τεχνολογίες Υπολογισμού και Δικτύων». Ο απονεμόμενος μεταπτυχιακός τίτλος είναι Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης (Μ.Δ.Ε.) στις «Τεχνολογίες Υπολογισμού και Δικτύων».
Το Π.Μ.Σ έχει εγκριθεί από το Υπουργείο Παιδείας με την Απόφαση 162553/E5 (ΦΕΚ 2898/15-11-2013).
Μέσω της παρούσας προκήρυξης καλούνται οι ενδιαφερόμενοι να υποβάλλουν αιτήσεις για φοίτηση στο Π.Μ.Σ.

Χρονική διάρκεια – Δίδακτρα

Η χρονική διάρκεια για την απονομή του Μ.Δ.Ε. ορίζεται σε τρία (3) εξάμηνα σπουδών, εκ των οποίων το τρίτο διατίθεται για την εκπόνηση της μεταπτυχιακής διπλωματικής εργασίας.
Το ύψος των διδάκτρων ανέρχεται σε 2.080€ και καταβάλλονται με την έναρξη των μαθημάτων ως εξής: από 800€ για καθένα από τα δύο πρώτα εξάμηνα και 480€ για το τρίτο.

Διεξαγωγή μαθημάτων

Τα μαθήματα διεξάγονται στις εγκαταστάσεις του Τμήματος Μηχανικών Πληροφορικής κατά τις απογευματινές ώρες.

Υποψήφιοι

Στο Πρόγραμμα γίνονται δεκτοί μετά από επιλογή πτυχιούχοι Τμημάτων Πληροφορικής Πανεπιστημίων και Τ.Ε.Ι., καθώς και πτυχιούχοι ή διπλωματούχοι άλλων συναφών Τμημάτων τεχνολογικής και θετικής κατεύθυνσης Τ.Ε.Ι. και Πανεπιστημίων της ημεδαπής ή ομοταγών αναγνωρισμένων ιδρυμάτων της αλλοδαπής. Υποψήφιοι μπορούν να είναι και τελειόφοιτοι των ανωτέρω Τμημάτων, υπό την προϋπόθεση ότι θα προσκομίσουν βεβαίωση περάτωσης των μαθημάτων τους από το οικείο Τμήμα στο οποίο φοιτούν μέχρι τέλος της περιόδου εγγραφών στο Π.Μ.Σ. Οι υποψήφιοι πρέπει να πιστοποιούν κατ' ελάχιστον καλή γνώση της Αγγλικής γλώσσας.
Ο αριθμός των εισακτέων είναι κατ' ανώτατο όριο είκοσι δύο (22). Επιπλέον του αριθμού αυτού γίνονται δεκτοί έως τρεις (3) υπότροφοι του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών (Ι.Κ.Υ.) που πέτυχαν στο σχετικό διαγωνισμό μεταπτυχιακών σπουδών εσωτερικού του γνωστικού αντικειμένου του Π.Μ.Σ. και ένας (1) αλλοδαπός υπότροφος του Ελληνικού Κράτους.

Διαδικασία Επιλογής

Η επιλογή των μεταπτυχιακών φοιτητών γίνεται από τη Συντονιστική Επιτροπή του Π.Μ.Σ. και επικυρώνεται από τη Γενική Συνέλευση Ειδικής Σύνθεσης. Η επιλογή γίνεται με συνεκτίμηση των εξής κριτηρίων: το γενικό βαθμό του πτυχίου (25%), τη βαθμολογία στα προπτυχιακά μαθήματα που είναι σχετικά με τα μαθήματα του Π.Μ.Σ.και στην πτυχιακή εργασία (20%), την τυχόν ερευνητική δραστηριότητα του υποψηφίου (10%),την τυχόν επαγγελματική εμπειρία του υποψηφίου (10%) και την προσωπική συνέντευξη (35%).

Δικαιολογητικά – Υποβολή Αιτήσεων

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να υποβάλουν τον φάκελο υποψηφιότητάς τους από την 5η Μαΐου έως και την 20η Ιουνίου 2014. Ο φάκελος πρέπει να περιέχει:
  1. Ηλεκτρονική Αίτηση. Η Αίτηση υποβάλλεται ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα του Π.Μ.Σ., (http://msc-cnt.cs.teiath.gr) εκτυπώνεται από τον υποψήφιο και υποβάλλεται και σε έντυπη μορφή μαζί με τα υποβαλλόμενα δικαιολογητικά.
  2. Τίτλους σπουδών και αναλυτική βαθμολογία. (Αν οι τίτλοι σπουδών έχουν χορηγηθεί από ΑΕΙ του εξωτερικού πρέπει να έχουν την αναγνώριση ισοτιμίας του ΔΟΑΤΑΠ).
  3. Βιογραφικό σημείωμα.
  4. Δύο (2) συστατικές επιστολές σε φακέλους σφραγισμένους από τους συντάξαντες.
  5. Αποδεικτικό τουλάχιστον καλής γνώσης της Αγγλικής γλώσσας (και της Ελληνικής για αλλοδαπούς).
  6. Αποδεικτικά ερευνητικού, συγγραφικού και επαγγελματικού έργου (εφόσον υπάρχουν).
  7. Περίληψη πτυχιακής/διπλωματικής εργασίας (εφ' όσον υπάρχει).
  8. Σύντομη έκθεση των επιστημονικών και επαγγελματικών ενδιαφερόντων και στόχων του υποψηφίου καθώς και τεκμηρίωση του ενδιαφέροντός του για το συγκεκριμένο Π.Μ.Σ. (μια σελίδα το πολύ).
  9. Κάθε άλλο στοιχείο που κατά τη γνώμη των υποψηφίων θα συνέβαλε στην πληρέστερη αξιολόγησή τους.
Ο φάκελος υποψηφιότητας υποβάλλεται στην Γραμματεία του Τμήματος Πληροφορικής του Τ.Ε.Ι. Αθήνας στη διεύθυνση:
Γραμματεία Τμήματος Μηχανικών Πληροφορικής Τ.Ε.
Για το Π.Μ.Σ. «Τεχνολογίες Υπολογισμού και Δικτύων»
Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής Τ.Ε.
Τ.Ε.Ι. Αθήνας
Αγ. Σπυρίδωνος, 12243, Αιγάλεω, Αττική
Πληροφορίες. Για οποιαδήποτε άλλη πληροφορία οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στην ιστοσελίδα του Π.Μ.Σ.: http://msc-cnt.cs.teiath.gr και στη Γραμματεία του Τμήματος Μηχανικών Πληροφορικής (email: msc-cnt@teiath.gr, Τηλ. 210 5385312, fax: 210 5910975).

 -----------------------------------------------------------------------------------

ΑΤΕΙ ΠΕΙΡΑΙΑ : Ενεργειακές και Περιβαλλοντικές Επενδύσεις  
 
Νέο καινοτομικό Π.Μ.Σ στις Ενεργειακές & Περιβαλλοντικές Επενδύσεις
Msc InvestΤα πεδία της ενέργειας και του περιβάλλοντος αποτελούν τους πλέον δυναμικούς τομείς της οικονομίας, με εξαιρετικές προοπτικές ανάπτυξης. Τα πεδία αυτά είναι σύνθετα και έχουν ανάγκη από στελέχη με προσανατολισμό και εξειδικευμένη γνώση στα ενεργειακά και περιβαλλοντικά θέματα, αλλά και με ευρεία εκπαίδευση και εμπειρία και σε άλλους τομείς, την οικονομία, την επιχειρηματικότητα, τη νομοθεσία.
Στα πλαίσια αυτά υλοποιείται από το Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών του Τ.Ε.Ι Πειραιά το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (Π.Μ.Σ) 'Ενεργειακές και Περιβαλλοντικές Επενδύσεις' (ΦΕΚ 1359, Τεύχος Β, 28-05-2014).
Η επιστημονική-διδακτική ομάδα του Π.Μ.Σ, έχοντας συσσωρεύσει πολύτιμη γνώση και εμπειρία από την επιτυχή επί σειρά ετών υλοποίηση προπτυχιακών και μεταπτυχιακών προγραμμάτων σπουδών, ερευνητικών προγραμμάτων, μελετών και έργων στην Ενέργεια και το Περιβάλλον, εστιάζει στην καινοτομικότητά του, την ολοκληρωμένη αντιμετώπιση και σύνθεση των τεχνολογικών, τεχνικοοικονομικών και επιχειρηματικών παραμέτρων, που καθορίζουν την επιτυχία των ενεργειακών και περιβαλλοντικών επενδύσεων.

Σε ποιους απευθύνεται το Π.Μ.Σ:
  • Σε διπλωματούχους ή πτυχιούχους μηχανικούς (δηλαδή απόφοιτους πολυτεχνικών σχολών ή Τ.Ε.Ι) και αποφοίτους σχολών θετικών επιστημών ή οικονομικών σχολών.
  • Σε στελέχη δημόσιας διοίκησης, υπουργείων, οργανισμών αυτοδιοίκησης, ενεργειακών και περιβαλλοντικών φορέων, και γενικά οργανισμών και εταιρειών που ασχολούνται με την ενεργειακή πολιτική και την προστασία του περιβάλλοντος.
  • Σε στελέχη τραπεζών και χρηματοοικονομικών φορέων γενικότερα που εμπλέκονται στη χρηματοδότηση αναπτυξιακών επενδύσεων.
  • Σε οικονομολόγους, νομικούς και άλλους επαγγελματίες που ασχολούνται με ενεργειακά και περιβαλλοντικά θέματα.
Αν είστε απόφοιτος Α.Ε.Ι πανεπιστημιακής και τεχνολογικής εκπαίδευσης της Ελλάδας και αντιστοίχων Ιδρυμάτων του εξωτερικού και ενδιαφέρεστε να αποκτήσετε επιστημονική / επαγγελματική εξειδίκευση σε θέματα ενεργειακών και περιβαλλοντικών επενδύσεων και τεχνογνωσία στις αντίστοιχες επιχειρηματικές δραστηριότητες,
Αν είστε ήδη εργαζόμενος – στέλεχος της αγοράς και θέλετε να εμβαθύνετε τις γνώσεις σας και τις επαγγελματικές σας προοπτικές,
Η εγγραφή γίνεται μετά από τη θετική αξιολόγηση της Αίτησης Συμμετοχής, τη διασφάλιση της τήρησης των απαραίτητων προϋποθέσεων, την προσωπική συνέντευξη του υποψηφίου και την εμπρόθεσμη καταβολή των εξαμηνιαίων διδάκτρων.
Υποβολή αιτήσεων έως και τις 20 Ιουνίου 2014
Υπεύθυνος Προγράμματος: Δρ Ι. Κ. Καλδέλλης

--------------------------------------------------------------------------------------

ΑΤΕΙ ΠΕΙΡΑΙΑ : Ενεργειακά Συστήματα  
Msc energy systemsΤο Πανεπιστήμιο Heriot-Watt της Μεγάλης Βρετανίας σε συνεργασία με το Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών του ΤΕΙ Πειραιά υλοποιούν το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών "MSc in Energy Systems".
Το εν λόγω Π.Μ.Σ (αποτελεί συνέχεια και εξέλιξη του καθιερωμένου από το 2006 MSc in Energy) εκσυγχρονίζοντας διαρκώς τα μαθήματα που προσφέρει δίνει επιπλέον τη δυνατότητα στους φοιτητές του να προσαρμόσουν το πρόγραμμα σπουδών τους στα ερευνητικά και επαγγελματικά τους ενδιαφέροντα, επιλέγοντας στο δεύτερο έτος μεταξύ δύο κατευθύνσεων:

1. Το Σχεδιασμό Ενεργειακών Συστημάτων - Energy Systems Design
2. Τις Τεχνολογίες Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας - Renewable Energy Technologies.

Η επιτυχής ολοκλήρωση του ΠΜΣ οδηγεί στην απονομή του μεταπτυχιακού διπλώματος "MSc in Energy Systems - Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης στα Ενεργειακά Συστήματα".

Αντικείμενο και θεματικά πεδία του Προγράμματος

Το ΠΜΣ εστιάζει την προσοχή του, μεταξύ άλλων, σε θέματα όπως: Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, Αιολικές-Φωτοβολταϊκές Εγκαταστάσεις, Ενεργειακή Διαχείριση Κτιρίων, Υβριδικά Ενεργειακά Συστήματα, Αποθήκευση Ενέργειας, Οικονομική Αξιολόγηση Ενεργειακών Έργων, Εκτίμηση Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, Αριστοποίηση Ενεργειακών Λύσεων.

Η φοίτηση στο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών

Το ΠΜΣ είναι "part-time", με τυπική διάρκεια φοίτησης τα 2 έτη, και οι παραδόσεις των μαθημάτων πραγματοποιούνται στις εγκαταστάσεις του ΤΕΙ Πειραιά κάθε Παρασκευή απόγευμα και Σάββατο πρωί. Η φοίτηση περιλαμβάνει παρακολούθηση μαθημάτων και εκπόνηση διπλωματικής εργασίας.

Εγγραφή στο Πρόγραμμα - Πληροφορίες

Η εγγραφή γίνεται μετά από τη θετική αξιολόγηση της αίτησης συμμετοχής, τη διασφάλιση της τήρησης των απαραίτητων προϋποθέσεων, την προσωπική συνέντευξη του υποψηφίου και την εμπρόθεσμη καταβολή των εξαμηνιαίων διδάκτρων.
Λεπτομερείς πληροφορίες για το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών: www.sealab.gr
Τηλεφωνική επικοινωνία: 210-5381143, Φαξ: 210-5381493
(Δευτέρα- Παρασκευή ώρες 09:00-16:00), e-mail: sealab@gdias.teipir.gr

Υποβολή αιτήσεων έως και τις 20 Ιουνίου 2014
Υπεύθυνος Προγράμματος: Δρ Ι.Κ. Καλδέλλης
-------------------------------------------------------------------------------------


Για την ΕΕΤΕΜ Βοιωτίας
Το Γραφείο Τύπου 
Κορδοπάτης Σπύρος
Σανιδάς Χαράλαμπος
Φούφουλα Νίκη

Δεν υπάρχουν σχόλια: