ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕ ΤΟ Ν.Τ. ΒΟΙΩΤΙΑΣ

Φίλωνος 16 & Δημάρχου Ιωάννη Ανδρεαδάκη (πρώην Πεσόντων Μαχητών)

Τ.Κ. 32131, ΛΙΒΑΔΕΙΑ

Τηλέφωνο/Φαξ: 2261027275

email:eetem.viotia@gmail.com

Facebook: Eetem viotias

Χάρτης Γραφείων ΕΕΤΕΜ-Βοιωτίας

Προβολή Διεύθυνση ΕΕΤΕΜ-Βοιωτίας σε χάρτη μεγαλύτερου μεγέθους

ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ

ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ
ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ Ε.Ε.Τ.Ε.Μ. - ΣΥΝΔΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ Ε.Ε.Τ.Ε.Μ.

Πέμπτη 7 Αυγούστου 2014

Προς: Υπουργό Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας κ. Ι. Βρούτση από : ΠΟΜΗΤΕΔΥ



Π.Ο.ΜΗ.Τ.Ε.Δ.Υ
ΤΡΙΚΟΡΦΩΝ 2  & 3ης ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ- 10433  -  ΑΘΗΝΑ    Τηλ.  2105241814  Fax : 2103304814 
             URL: http://www.pomitedy.gr.    Email: info@pomitedy.gr    

                 



Αθήνα             4/8/2014
Αρ. Πρωτ.:      1961   

Προς: 1. Υπουργό Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας
            κ. Ι. Βρούτση
2.Υφυπουργό Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας κ. Β. Κεγκέρογλου

Θέμα: Σχέδιο Π.Δ. για τον Οργανισμό Εσωτερικής Υπηρεσίας του Υπουργείου

Σχετ.: Το με αριθμό 1831/12-11-2013 έγγραφό μας

Κύριε υπουργέ,
           
Η Ομοσπονδία μας εκπροσωπεί τους Πτυχιούχους Μηχανικούς αποφοίτους των ΤΕΙ και Ισοτίμων Σχολών, που εργάζονται στο Δημόσιο, την Τοπική Αυτοδιοίκηση Α΄ και Β΄ βαθμού, στα Ν.Π.Δ.Δ. και διορίζονται στον κλάδο των Μηχανικών ΤΕ.
            Η 144/2014 γνωμοδότηση του Ε τμήματος του Συμβουλίου Επικρατείας με αντικείμενο, επεξεργασία σχεδίου προεδρικού διατάγματος «Οργανισμός Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας» στην 13 παράγραφο αναφέρει, «Δεδομένου ότι, είναι υπό ψήφιση στην Βουλή νομοσχέδιο, με το οποίο τροποποιούνται οι διατάξεις του Κώδικα Κατάστασης Δημοσίων Πολιτικών Διοικητικών Υπαλλήλων και Υπαλλήλων Ν.Π.Δ.Δ. σχετικά με την επιλογή προϊσταμένων οργανικών μονάδων, εξυπακούεται ότι, εάν η δημοσίευση του νόμου αυτού προηγηθεί του παρόντος θα πρέπει να υπάρξει σχετική αναπροσαρμογή των διατάξεων του υπό επεξεργασία σχεδίου, ως προς τα ζητήματα που, ενδεχομένως, ρυθμίζονται διαφορετικά με τον εν λόγω νόμο.»
Ο προσφάτως ψηφισθείς νόμος 4275, Τροποποίηση διατάξεων του Κώδικα Κατάστασης Δημοσίων Πολιτικών Διοικητικών Υπαλλήλων και Υπαλλήλων Ν.Π.Δ.Δ. (ν. 3526/2007) − Επιλογή προϊσταμένων οργανικών μονάδων και άλλες διατάξεις, ο οποίος δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ 19 της 15ης Ιουλίου 2014, μεταξύ άλλων ορίζει στο πρώτο άρθρο του: … «Ως προϊστάμενοι Γενικής Διεύθυνσης επιλέγονται υπάλληλοι της κατηγορίας ΠΕ ή ΤΕ…». Κινείται δηλαδή στο ίδιο πνεύμα και συμπληρώνει το Ν. 3839/29-3-2010, Σύστημα Επιλογής προϊσταμένων οργανικών μονάδων με αντικειμενικά και αξιοκρατικά κριτήρια, ο οποίος στο άρθρο 10 προέβλεπε ότι για όλες τις θέσεις προϊσταμένων  (Διευθύνσεων, Τμημάτων, Γραφείων) επιλέγονται υπάλληλοι ΠΕ ή ΤΕ.
            Πιστεύουμε ότι είναι προφανής η πρόθεση του νομοθέτη να:
-          Δημιουργήσει ένα θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας της δημόσιας διοίκησης, το οποίο αναγνωρίζει ότι τα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ ανήκουν στην τριτοβάθμια ανώτατη εκπαίδευση , όπως ορίζεται στο Ν. 2916/2001.
-          Άρει αναχρονιστικές, ξεπερασμένες και επιβλαβείς για τη λειτουργία της δημόσιας διοίκησης αντιλήψεις περί «υπεροχής» μιας κατηγορίας υπαλλήλων έναντι κάποιας άλλης.
-          Αξιοποιήσει το σύνολο του ανθρώπινου δυναμικού της δημόσιας διοίκησης, κάτι που είναι απολύτως αναγκαίο, ειδικά την παρούσα χρονική στιγμή που η χώρα καταβάλει μια μεγάλη και επίπονη προσπάθεια ανάκαμψης
-          Εφαρμόσει τις θεμελιώδεις αρχές της ισότητας και αξιοκρατίας, σύμφωνα με τις οποίες κάθε υπάλληλος, χωρίς καμία εξαίρεση, που έχει τα τυπικά και ουσιαστικά προσόντα και κατέχει το γνωστικό αντικείμενο, πρέπει να έχει το όραμα και την προοπτική της εξέλιξής του στην ιεραρχία. Υποχρέωση δε της Διοίκησης, προς όφελος της ίδιας και κατ’ επέκταση και της κοινωνίας είναι η αξιοποίηση κάθε ικανού υπαλλήλου της.
Θεωρούμε ότι, προκειμένου, η προσπάθεια εκσυγχρονισμού και μεταρρύθμισης της δημόσιας διοίκησης να προχωρήσει με συνέπεια και συνέχεια, το πνεύμα του νόμου θα πρέπει να διέπει το σύνολο των σχετικών νομοθετημάτων και στην προκειμένη περίπτωση ο Οργανισμός του  Υπουργείου σας θα πρέπει να προβλέπει, ότι σε όλες τις υπηρεσίες που στελεχώνονται από Μηχανικούς δυνατότητα κρίσης για τις θέσεις Προϊσταμένων Γενικών Διευθύνσεων, Διευθύνσεων, Τμημάτων και γραφείων να έχουν Μηχανικοί Π.Ε. ή Τ.Ε. αντίστοιχου γνωστικού αντικειμένου.
Για τους λόγους αυτούς, παρακαλούμε για μία συνάντηση μαζί σας, προκειμένου να σας εκθέσουμε και προφορικά τις απόψεις μας.



Δεν υπάρχουν σχόλια: