ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕ ΤΟ Ν.Τ. ΒΟΙΩΤΙΑΣ

Φίλωνος 16 & Δημάρχου Ιωάννη Ανδρεαδάκη (πρώην Πεσόντων Μαχητών)

Τ.Κ. 32131, ΛΙΒΑΔΕΙΑ

Τηλέφωνο/Φαξ: 2261027275

email:eetem.viotia@gmail.com

Facebook: Eetem viotias

Χάρτης Γραφείων ΕΕΤΕΜ-Βοιωτίας

Προβολή Διεύθυνση ΕΕΤΕΜ-Βοιωτίας σε χάρτη μεγαλύτερου μεγέθους

ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ

ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ
ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ Ε.Ε.Τ.Ε.Μ. - ΣΥΝΔΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ Ε.Ε.Τ.Ε.Μ.

Τετάρτη 6 Αυγούστου 2014

Δελτίο τύπου από την Πανελλήνια Δ.Α.Κ.Ε. Μηχανικών Τ.E.


Μεταφέρουμε το δελτίο τύπου όπως ακριβώς ήλθε με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο στην ΕΕΤΕΜ Βοιωτίας
 
30/7/2014  ΡΑΓΔΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

ΣΥΝΆΔΕΛΦΟΙ 
Είναι καθοριστικής σημασίας η τροποποίηση που έγινε στο  νομοσχέδιο που προβλέπει πλέον τους ΤΕ και για Γενικούς Διευθυντές.
Η θετικότατη αυτή εξέλιξη οφείλεται αποκλειστικά στη σθεναρή στάση και στην  παρέμβαση που έκανε ο Βουλευτής Ηρακλείου της Ν.Δ Λευτέρης Αυγενάκης.
όμως:
'' Πριν προλάβει να ψηφισθεί ο νέος Νόμος από την Βουλή, επιχειρείται η ακύρωσή του.  Βρίσκονται ήδη στο ΣτΕ για επεξεργασία και γνωμοδότηση, οι Οργανισμοί Εσωτερικής Υπηρεσίας όλων σχεδόν των Υπουργείων, που στην συντριπτική πλειοψηφία τους αποκλείουν τους ΤΕ Μηχανικούς από τις θέσεις προϊσταμένων των Υπηρεσιών τους, (ακόμη και από προϊστάμενοι αυτοτελών γραφείων) είτε χρησιμοποιώντας τον όρο «εν ελλείψει ΠΕ» είτε προβλέποντας μόνο ΠΕ Μηχανικούς.''

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να είναι σε εγρήγορση. Πρέπει να επικοινωνήσουν με την ΠΟΜΗΤΕΔΥ και να απαιτήσουν από την Πολιτική Ηγεσία σε κάθε Υπουργείο που υπηρετούν να σεβαστεί τον Νόμο που έχει ήδη ψηφιστεί.

Πρέπει ο κάθε ένας από εμάς να αντιδράσει στην Υπηρεσία του.
Ταυτόχρονα εξελίξεις δρομολογούνται και στο ΤΕΕ που μας αφορούν άμεσα...
Η ψήφιση του Ν.4254/2014 που ανέτρεψε τη νομοθεσία του 1930 δρομολογεί εξελίξεις.
http://www.slideshare.net/slideshow/embed_code/35329177
Παραθέτουμε σχετικό απόσπασμα πρότασης επιτροπής ΤΕΕ:
....Το πόρισμα της Ομάδας Εργασίας συνοδεύεται από Πίνακα, στον οποίο οι διπλωματούχοι μηχανικοί ΑΕΙ και οι μηχανικοί τεχνολογικών ιδρυμάτων Α.Τ.Ε.Ι. κατατάσσονται κατά ειδικότητες και επαγγελματικά δικαιώματα, σύμφωνα με τις γενικές προτάσεις κατάταξης, που είναι οι ακόλουθες:
1.       Οι μελέτες και επιβλέψεις χωρίζονται σε δύο κατηγορίες: Α και Β.
2.       Στην κατηγορία Β κατατάσσονται οι διπλωματούχοι Μηχανικοί των ελληνικών πανεπιστημίων και Πολυτεχνείων, καθώς και οι μηχανικοί που ολοκλήρωσαν επιτυχώς κύκλο σπουδών τουλάχιστον αντίστοιχο με τον πενταετή κύκλο σπουδών των Ελληνικών Πολυτεχνικών Σχολών κύκλο σπουδών που περιλαμβάνει 300 πιστωτικές μονάδες.
3.       Οι μηχανικοί τετραετούς κύκλου σπουδών Α.Τ.Ε.Ι. ή όσοι έχουν ολοκληρώσει κύκλο σπουδών, που περιλαμβάνει 240 πιστωτικές μονάδες, κατατάσσονται στην κατηγορία Α.
4.       Οι μηχανικοί που έχουν ολοκληρώσει τριετή κύκλο σπουδών ή κύκλο σπουδών 180 πιστωτικών μονάδων, μπορούν να εργασθούν με σχέση εξαρτημένης εργασίας ή να εγγραφούν στην κατηγορία Α μετά από αποδεδειγμένη πενταετή εμπειρία και επιτυχείς εξετάσεις ή να εκτελούν μελέτες και επιβλέψεις κατηγορίας Α με συνυπογραφή μηχανικού Β κατηγορίας.
5.       Για μηχανικούς ανώτατων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων του εξωτερικού, οποιαδήποτε αναγνώριση πρέπει να γίνεται τηρουμένων των ελαχίστων προϋποθέσεων εκπαίδευσης που ισχύουν για τους μηχανικούς των ημεδαπών πολυτεχνικών σχολών και των Α.Τ.Ε.Ι., σύμφωνα με την οδηγία 2005/36/ΕΚ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 07-09-2005 σχετικά με την αναγνώριση των επαγγελματικών προσόντων.
6.       Οι μηχανικοί των ιδιωτικών πανεπιστημίων και των πανεπιστημίων του εξωτερικού κατατάσσονται στις κατηγορίες, στην έκταση που το επιστημονικό επίπεδο των σπουδών τους καθορίζει τα επαγγελματικά τους δικαιώματα, ανάλογα με τα έτη σπουδών και με τα προγράμματα σπουδών όπως ισχύει και για τα Α.Ε.Ι. και Α.Τ.Ε.Ι. της Ελλάδας.
7.       Οι μηχανικοί μπορούν να έχουν μία σαφή δυνατότητα ανάπτυξης και βελτίωσης των επαγγελματικών δικαιωμάτων τους, η οποία συνδυάζεται με εμπειρία, με επιμόρφωση, με μεταπτυχιακά και με διδακτορικά. Προς τούτο θα πρέπει η Πολιτεία, τα Α.Ε.Ι., τα Α.Τ.Ε.Ι. και το Τ.Ε.Ε. να συνεργαστούν θεσπίζοντας ειδικούς κύκλους σπουδών, συνδέοντας τη μόρφωση με την παραγωγή. Σε τομείς εφαρμογής, όπως επιβλέψεις, εργοτάξια κ.λ.π., η εξέλιξη γίνεται ανάλογα με την εμπειρία και την ειδική επιμόρφωση. Η εμπειρία θα πρέπει αποδεδειγμένα να θεμελιώνεται και να συνοδεύεται υποχρεωτικά με τεκμηρίωση που στηρίζεται και στην φορολογία εισοδήματος. Η ελάχιστη εμπειρία είναι πενταετής και όποιος θεμελιώνει δικαίωμα αναβάθμισης δίδει υποχρεωτικά εξετάσεις για την απόκτηση επαγγελματικών δικαιωμάτων και μπορεί να εξελιχθεί από την κατηγορία Α στην κατηγορία Β των επιβλέψεων. Στις μελέτες, η αναβάθμιση κατηγορίας από Α σε Β γίνεται μόνο μετά από ολοκλήρωση κύκλου σπουδών πανεπιστημιακού επιπέδου αναγνωρισμένου πανεπιστημίου και μετά από επιτυχή κύκλο εξετάσεων. Η αναβάθμιση και η απόκτηση επαγγελματικών δικαιωμάτων θα αφορά μόνο την κατηγορία υπηρεσιών που σχετίζονται με τις επιπλέον σπουδές.
8.       Επειδή οι παρεχόμενες υπηρεσίες από τους μηχανικούς, αφενός σχετίζονται άμεσα με το δημόσιο συμφέρον και τη δημόσια ασφάλεια, και, αφετέρου, ο πολίτης βρίσκεται σε αδυναμία αξιολόγησής τους λόγω ειδικών απαιτήσεων σε επιστημονικές γνώσεις, ορίζεται ότι, με σκοπό την διαφύλαξη του δημόσιου συμφέροντος, της δημόσιας ασφάλειας και της προστασίας των πολιτών, σε κάθε νόμιμο τεχνικό γραφείο, θα αναρτάται υποχρεωτικά πινακίδα στην οποία θα αναγράφονται ολογράφως και εμφανώς, τουλάχιστον: Το όνομα και το επίθετο του μηχανικού, ο τίτλος σπουδών και η ειδικότητά του, το πανεπιστήμιο ή πολυτεχνείο αποφοίτησής του, και ο αριθμός μέλους του Τ.Ε.Ε. Τα στοιχεία αυτά θα αναγράφονται ολογράφως υποχρεωτικά στη σφραγίδα που θα διατηρεί ο μηχανικός για κάθε χρήση
9.       Σε περίπτωση κατά την οποία μία σχολή ή τμήμα αλλάξει τίτλο σπουδών, για την απόκτηση επαγγελματικών δικαιωμάτων των τελειοφοίτων θα πρέπει να κατατίθεται αιτιολογική έκθεση προς τούτο στο Τ.Ε.Ε., το οποίο θα έχει δικαίωμα να κρίνει εάν συνάδει αυτό με πραγματική αλλαγή του επιστημονικού επιπέδου, η οποία θα τεκμηριώνει και την αλλαγή των επαγγελματικών δικαιωμάτων. Η αλλαγή αυτή θα αφορά μόνο τους αποφοίτους μετά την αλλαγή του επιστημονικού γνωστικού αντικειμένου και σε καμία περίπτωση δεν θα έχει αναδρομική ισχύ.
Αναμένουμε τις απόψεις σας


Για την ΕΕΤΕΜ Βοιωτίας
Το Γραφείο Τύπου 
Κορδοπάτης Σπύρος
Σανιδάς Χαράλαμπος
Φούφουλα Νίκη

Δεν υπάρχουν σχόλια: