ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕ ΤΟ Ν.Τ. ΒΟΙΩΤΙΑΣ

Φίλωνος 16 & Δημάρχου Ιωάννη Ανδρεαδάκη (πρώην Πεσόντων Μαχητών)

Τ.Κ. 32131, ΛΙΒΑΔΕΙΑ

Τηλέφωνο/Φαξ: 2261027275

email:eetem.viotia@gmail.com

Facebook: Eetem viotias

Χάρτης Γραφείων ΕΕΤΕΜ-Βοιωτίας

Προβολή Διεύθυνση ΕΕΤΕΜ-Βοιωτίας σε χάρτη μεγαλύτερου μεγέθους

ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ

ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ
ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ Ε.Ε.Τ.Ε.Μ. - ΣΥΝΔΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ Ε.Ε.Τ.Ε.Μ.

Παρασκευή 26 Ιουνίου 2015

Απόρριψη του πολυνομοσχεδίου του Υπουργού Παιδείας από τη Σύνοδο των Προέδρων & Αναπληρωτών Προέδρων Τ.Ε.Ι.

Αθήνα, 15-06-2015
Απόρριψη του πολυνομοσχεδίου του Υπουργού Παιδείας από τη Σύνοδο των Προέδρων & Αναπληρωτών Προέδρων Τ.Ε.Ι.
Ολοκληρώθηκαν το Σάββατο 13-06-2015 οι εργασίες της συνόδου Προέδρων & Αναπληρωτών Προέδρων Τ.Ε.Ι που πραγματοποιήθηκε στην Λάρισα με αφορμή και το πολυνομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας.
Η Ημερήσια Διάταξη μεταξύ άλλων περιελάμβανε και τα θέματα:
  • Μετονομασία των Τ.Ε.Ι σε Τεχνολογικά Πανεπιστήμια ή Πανεπιστήμια Εφαρμοσμένων Επιστημών (Π. Γούλας), παρεμβαίνει ο κ. Βελισσαρίου Δ.
  • Πολυνομοσχέδιο (Ε. Γλαβάς), παρεμβαίνουν οι: Κ. Αναστασίου & Δημόπουλος Δ. εκπρόσωπος πτυχιούχων Τ.Ε.Ι, στο Σ.Α.Τ.Ε και στο Ε.Σ.Υ.Π.
  • Εθνικό Πλαίσιο Προσόντων (Μ. Μπρατάκος – Ε. Καπετανάκης).
  • Μόνιμο και Έκτακτο Προσωπικό των Τ.Ε.Ι. για το Ακαδημαϊκό Έτος 2015-2016 (Μ. Μαγουλιός), παρεμβαίνει ο κ. Καπλάνης Σ.
  • Λειτουργία της Συνόδου (Κ. Αναστασίου).
Στη σύνοδο είχε προσκληθεί να συμμετάσχει και ο Πρόεδρος της Ε.Ε.Τ.Ε.Μ Δ.Δημόπουλος ως εκπρόσωπος όλων των Ενώσεων πτυχιούχων Τ.Ε.Ι στο Ε.ΣΥ.Π και Σ.Α.Τ.Ε, ο οποίος στην παρέμβαση του επεσήμανε ότι: η διάταξη για το "grecomaster" δηλ. την μετατροπή των διπλωμάτων 5ετων σπουδών - σε Μάστερ, χωρίς να αλλάξει η δομή των προγραμμάτων σπουδών και η μεταφορά τους από το 6ο στο 7ο επίπεδο του Ε.Π.Π, δεν τεκμηριώνεται επιστημονικά, δεν συμβαδίζει με το ευρωπαϊκό πλαίσιο της ανώτατης εκπαίδευσης, βάσει των σχετικών συμφωνιών που έχουμε συνυπογράψει ως χώρα, αποτελεί ευθεία παρέμβαση στο έργο του Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π.
Οι λόγοι δε, οι οποίοι δεν επέτρεψαν στις πολιτικές ηγεσίες του Υπουργείου Παιδείας, τα τελευταία 13 έτη, να κάνουν αποδεκτό το σχετικό αίτημα εξακολουθούν να ισχύουν τώρα, σε μεγαλύτερο βαθμό.
Επίσης, η αποσπασματική αυτή ενέργεια, η οποία είναι αποκομμένη από ένα ευρύτερο πλαίσιο ή συνολικό σχεδιασμό έρχεται να δημιουργήσει νέα προβλήματα στον χώρο των Α.Ε.Ι Τεχνολογικού Τομέα και των πτυχιούχων τους, ο οποίος και στοχοποιήθηκε ήδη με το σχέδιο "ΑΘΗΝΑ".
Το θέμα της αναδρομικότητας της ρύθμισης είναι τουλάχιστον αστείο και εγείρει επίσης σοβαρές νομικές αντιρρήσεις.
Ο υπουργός θα πρέπει να ασχοληθεί συνολικά με το θέμα του πλαισίου άσκησης επαγγέλματος των πτυχιούχων Α.Ε.Ι και ειδικότερα με την νομοθετική κατοχύρωση -σύμφωνα και με την πρόταση που του έχουμε καταθέσει - αυτών των κατηγοριών οι οποίοι δεν έχουν καν νομοθετικά κατοχυρωμένο επάγγελμα και όχι αποσπασματικά λειτουργώντας υπέρ μιας κατηγορίας πτυχιούχων.
Αντ’ αυτού ο Υπουργός με την σπουδή του να ικανοποιήσει το αίτημα των Πολυτεχνικών σχολών και του Τ.Ε.Ε, πέφτει σε αντιφάσεις αφού λίγους μήνες πριν όταν ρωτήθηκε στην έκτακτη σύνοδο των προέδρων Τ.Ε.Ι (26-2-2015) για τα επαγγελματικά δικαιώματα των πτυχιούχων που εκκρεμούν και είχε πει «ότι αυτά θα επιλυθούν στο πλαίσιο της Ευρώπης και όχι στα στενά ελληνικά όρια της χώρα μας» με το σχέδιο νόμου μάλλον επιλέγει δυο μέτρα και δυο σταθμά.
Διαβάστε τις αποφάσεις της Συνόδου αναλυτικά
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ Ε.Ε.Τ.Ε.Μ

Δεν υπάρχουν σχόλια: