ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕ ΤΟ Ν.Τ. ΒΟΙΩΤΙΑΣ

Φίλωνος 16 & Δημάρχου Ιωάννη Ανδρεαδάκη (πρώην Πεσόντων Μαχητών)

Τ.Κ. 32131, ΛΙΒΑΔΕΙΑ

Τηλέφωνο/Φαξ: 2261027275

email:eetem.viotia@gmail.com

Facebook: Eetem viotias

Χάρτης Γραφείων ΕΕΤΕΜ-Βοιωτίας

Προβολή Διεύθυνση ΕΕΤΕΜ-Βοιωτίας σε χάρτη μεγαλύτερου μεγέθους

ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ

ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ
ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ Ε.Ε.Τ.Ε.Μ. - ΣΥΝΔΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ Ε.Ε.Τ.Ε.Μ.

Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου 2018

Ενημέρωση μελών ΕΕΤΕΜ Βοιωτίας για όσους θέλουν να εγγραφούν στο Μητρώο Ελεγκτών Δόμησης μετά και το ΦΕΚ 3584 Β' /2018:

   Ενημερώνουμε τα μέλη της ΕΕΤΕΜ Βοιωτίας που επιθυμούν να εγγραφούν στο Μητρώο Ελεγκτών Δόμησης ότι πρέπει να αιτηθούν στα κεντρικά γραφεία  για να παραλάβουν την βεβαίωση επαγγελματικής εμπειρίας. 
                                                           Ο Πρόεδρος της ΕΕΤΕΜ Βοιωτίας                        
                                                                     Μπότης Δημήτριος                                 
                                                              Μηχανολόγος Μηχανικός ΤΕ                            


 Εδώ η ανακοίνωση της κεντρικής διοίκησης:  Με αφορμή την έκδοση της Υπουργικής Απόφασης για την κατάρτιση του Ηλεκτρονικού Μητρώου Ελεγκτών Δόμησης επισημαίνουμε τα εξής:
Σύμφωνα με το άρθρο 12 του Ν.4030/11, όπως τροποποιήθηκε με το άρθρο 156 τουΝ.4389/16 και ισχύει, προβλέπεται ότι για την εγγραφή των Πτυχιούχων Μηχανικών στο Μητρώο Ελεγκτών Δόμησης απαραίτητη προϋπόθεση είναι η ιδιότητα μέλους της Ε.Ε.Τ.Ε.Μ.
Επίσης, η ένταξη των Πτυχιούχων Μηχανικών σε μια εκ των τριών κατηγοριών του Μητρώου γίνεται ανάλογα με το χρονικό διάστημα που είναι εγγεγραμμένοι στην Ε.Ε.Τ.Ε.Μ.
Πιο συγκεκριμένα, στο άρθρο 156 αναφέρεται, μεταξύ άλλων, ότι:
  1. Στην 1η Κατηγορία (για κτίρια και κατασκευές επιφάνειας έως 250 τμ) εγγράφονται όλοι οι πτυχιούχοι μηχανικοί που είναι μέλη της Ε.Ε.Τ.Ε.Μ, ανεξαρτήτως του χρονικού διαστήματος της επαγγελματικής τους εμπειρίας.
  2. Στην 2η Κατηγορία (για κτίρια και κατασκευές επιφάνειας έως 1.000 τμ) εγγράφονται οι πτυχιούχοι μηχανικοί που είναι μέλη της Ε.Ε.Τ.Ε.Μ τουλάχιστον για πέντε (5) έτη.
  3. Στην 3η Κατηγορία (για όλα τα κτίρια και κατασκευές, ανεξαρτήτως επιφάνειας) εγγράφονται οι πτυχιούχοι μηχανικοί που είναι μέλη της Ε.Ε.Τ.Ε.Μ τουλάχιστον για δέκα (10) έτη.
Για την αποφυγή ενδεχόμενων προβλημάτων, τόσο κατά τη διαδικασία εγγραφής τους στο Μητρώο, όσο και κατά τη δραστηριοποίηση τους ως Ελεγκτές Δόμησης, οι Πτυχιούχοι Μηχανικοί πρέπει να προσκομίζουν σχετική βεβαίωση της Ε.Ε.Τ.Ε.Μ, από την οποία τεκμαίρεται η ημερομηνία εγγραφής σε αυτήν.
Λαμβάνοντας υπόψη:
Α) το άρθρο 156 του Ν.4389/16, όπου αναφέρεται πως στο μητρώο των ελεγκτών δόμησης εγγράφονται οι ενδιαφερόμενοι μηχανικοί, οι οποίοι είναι α) διπλωματούχοι μηχανικοί, μέλη του Τ.Ε.Ε. ή β) πτυχιούχοι μηχανικοί μέλη της Ε.Ε.Τ.Ε.Μ,
Β) το άρθρο 4 της Υπουργικής Απόφασης, όπου αναφέρεται ότι για την πιστοποίηση της ειδικότητας και της επαγγελματικής εμπειρίας απαιτείται σχετική βεβαίωση του οικείου φορέα,
προκύπτει, ευθέως, ότι το μεν Τ.Ε.Ε αποτελεί τον οικείο φορέα των Διπλωματούχων Μηχανικών, η δε Ε.Ε.Τ.Ε.Μ αποτελεί τον οικείο φορέα των Πτυχιούχων Μηχανικών.
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ Ε.Ε.Τ.Ε.Μ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: